HİRA ÇOCUKLARI

28.11.2016 09:09:05
Cemil KESKİN

Cemil KESKİN

Kıyasıya bir savaştı bu, haç'la hilal'in, batı'yla doğu'nun, imanla inkarın savaşı! diye başlıyorum yazıma Cemil MERİÇ'e atıfla; devam ediyor tabiki...
Bu kavga, Olimpos Dağı'nın çocukları ile Hira Dağı'nın çocukları arasındadır. Ama Olimpos tek yürek, Hira mahzûn diyor ve bitirmiyor inatla...
Olimpos dağının çocukları Hira dağının evlatlarını asla kabullenemeyecektir. Ben bitiriyorum aslında, Cemil MERİÇ Üstadın söylemleri ile fikirlerimi harmanlamalıyım.
Müslümanlar son yüzyılda yaşadığı bütün savaş ve çatışmaların en yoğununu yaşıyor. Myanmar'da kuşaklar boyunca yaşıyor olmalarına karşın Arakanlı Müslümanlar, Bangladeş'ten gelmiş kaçak göçmenler olarak görülüyorlar. Katlediliyor, yurtlarından kovuluyorlar.
Uygur Türklerinin oruç tutmaları ve diğer ibadetlerini yapmaları işkence ve zulümle yasaklatılırken; Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Uygurlar huzurlu ve hallerinden memnun bir şekilde yaşayıp çalışıyorlar. Anayasadaki kanunlar çerçevesinde dini özgürlüklerinden faydalanıyorlar" iddiasında bulunuyor.
Filistin 3. İntifada'ya hazırlanıyor, zira Gazze de son 50 yılda gözyaşı hiç dinmedi. Bugün iki legal devlet Irak ve Suriye'nin topraklarının üçte ikisi İllegal bir örgüt olan Deaş'ın elinde...
Hira Mahzun, Hira Hüzünlü... Müslümanların toparlanmasının zaruri temel taşı Türkiye. Osmanlının son dönemlerini de baz alarak yakın tarihe kadar sömürge devletlerinin kaderini tayin ettiği, çizgilerini belirlediği, kaoslarla ve darbelerle terbiye ettiği, oluşturduğu korku imparatorluğu ile sindirdiği Türkiye.
Lozan felaketiyle "zaten" 100 yılına ambargo uygulanmış Türkiye. Son 15 yılda yeniden şahlanışa geçmiş, ( ki bence şahlanmamış, yeni yeni seken, sıçramaya geçmemiş, inşaallah geçecek olan) Müslümanların çaresi Türkiye. Peki yeter mi? Hayır.
Müslümanların bir araya gelmesi gerek. Mazlum kanını durdurmak, zalime haddini bildirmek, bilim ve teknolojiyi kullanmak, parayı yönetmek, Dini doğru tebliğ etmek için gerek.
Zira Dünya da parayı yönetmek için Derecelendirme Kuruluşları, Misyonerlik için Düşünce Kuruluşları, Fakirliği arttırmak için Unicef, Salgınlar için Dünya Sağlık Örgütü, Hristiyan Birliği için AB, Hristiyan Polis Gücü için Birleşmiş Milletler, Askeri Gücü için Nato, Hırsızlık için İMF, Spordaki hakimiyet için FİFA, Savaşlar çıkarmak için CERN, İşgalleri Meşrulaştırmak için Dünya Bankası ve Kızılhaç, İstikrar için OECD, G8, Devletlerin iç işlerine müdahale için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Lahey Adalet Divanı, Hristiyan sınırlarının sembolik birleşmesi için SCHENGEN, Önemsenmek için Hollywood, Bunları meşrulaştırmak için gerekli en önemli makam "PAPALIK".
Bizim neyimiz var sizce; ben bir tane söyleyeyim, İslam Konferansı Örgütü ki; ben kısaca İkon ( konu mankeni) diyorum. Gelin gerisini siz düşünün.
Hira Mahzun, Hira Hüzünlü... Nasıl olmasın. Hira Dağı Çocukları birlikte hareket etmeli. Zaruriyetle İslam Dünyası biraraya gelmeli. Uluslararası ittifaklar ve zirveler yapılmalı. Çıkarlar gözetilmemeli, tek çıkar İslam olmalı.
Ahirkelam; Ümit var olmak gerek, Allah Kerim.
(Üstad Cemil Meriç'in Ruhu şad olsun)

 

Bu yazı toplam 9113 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ


Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Sincik Gündem | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.