Covid-19

10.06.2020 10:52:52

Herkese merhabalar
Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim. Yok yok corona var abi öpemem, nasıl öpeyim? :) Herkesi yürekten selamlıyorum
Coronavirüsle ilgili naçizane düşüncelerimi paylaşmak istedim sizlerle.
Malum 11 Mart’ta çıkmıştı ilk corona vakası Türkiye’de ve 3 aydır coronayla yatıp coronayla kalkıyoruz. İşte tam da burada söz söylemek istedim. Coronayla düşüp kalkmayalım coronaya yakalanmayalım diye Sağlık Bakanlığımız bazı tedbirler alıyor.
Bu tedbirlere ayak uydurdu aslında Sincik halkı. İlk günden itibaren gönülden selamlaştı, tokalaşmadı. Tamam tokalaşmama kültürü oluştu ama maske kullanımında sıkıntı yaşıyoruz hala.
Sıcaktan kaynaklı herhalde -bunalıyor tabi insanımız- maskeler iniveriyor çeneye! Abilerim, ablalarım çeneden bulaşıyor mu bilmem de en çok burundan bulaşıyor coronavirüs. Maske takarken burunlar kapanmalı bence.
Bir de görmekteyim bazı başörtüsü takan ablalarım başörtüsünün üstüne takıyor maskeyi. Öyle de olmaz! Önce maskeyi takacağız sonra başörtüsünü. Aksi takdirde boşluklardan hava, damlacık falan girebilir.
Bir de sosyal mesafe, bir de el hijyeni…
Sosyal mesafe terimi aslında şu demek -Kahtalı Mıçe’nin tabiriyle, onun paylaştığı bir videoda görmüştüm- “aralıklı duracaksın abim, arana biraz boşluk bırakacaksın”
çünkü öksürük 1,5-2 metre uzaktaki maske takmış birine ulaşmıyor. Ulaşması çok çok düşük bir ihtimal desem daha doğru olacak sanırım.
El temizliği çok önemli tabiki. Nasıl yapacağız peki? Aslında çoğumuz biliyoruz. Aynı yonca derdikten sonra yıkadığımız gibi! Ama sabunla, katı sabun olsa daha iyi tabi…
Ben ara ara yazarım böyle… Yayınlanırsa yorum atın like atın :)
Herkese sağlıklı mutlu günler…

 

Dr. Enes ERKUT
 

Bu yazı toplam defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ


Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Sincik Gündem | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.